Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون فنی و عمران شهرداری تهران از مقاوم سازی ۲۱ پل تهران برای کاهش خطر خسارات احتمالی زلزله خبر داد. تاریخ انتشار: 15:01 - 23 خرداد 1399 - کد خبر: ۶۲۸۳۵۲

خبرگزاری میزان - بنا به اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری تهران، صفا صبوری دیلمی، معاون فنی و عمران شهرداری تهران با بیان اینکه برنامه معاونت فنی و عمرانی شهرداری تهران جهت کاهش خطر خسارات احتمالی زلزله شامل دو بخش مقاوم سازی پل‌های شهر تهران و ساختمان‌های تحت تملک شهرداری تهران می‌شود، افزود: پل‌ها سبب حفظ شریان‌های حیاتی پس از وقوع بحران می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین مدیریت بحران پس از وقوع زلزله سبب کاهش خسارات جانی خواهد شد.

او درباره مقاوم سازی پل‌های شهر تهران، بیان کرد: پروژه مطالعات ارزیابی لرزه‌ای پل‌ها تحت مدیریت شهرداری و با هدف شناسایی و ارزیابی عملکرد لرزه‌ای پل‌های شهر تهران در دست اقدام است. این مطالعات روی پل‌های ۱۰۳ تقاطع انجام شده که این تقاطع‌ها بر مبنای اهمیت عملکردی، سال طراحی و نقص‌های به‌وجود آمده در اجرا یا زمان بهره‌برداری انتخاب شده‌اند. از سال ۱۳۹۱ تا ۱۳۹۸ تعداد ۲۱ پل مقاوم سازی شده و پنج پل درحال مقاوم سازی و بهسازی لرزه‌ای هستند.

بیشتر بخوانید: آخرین وضعیت کمک‌های دولتی به مجموعه مدیریت شهری تهران

صبوری دیلمی درباره تعداد پل‌های شهر تهران، گفت: بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵ تعداد ۷۵۳ دستگاه پل در شهر تهران وجود دارد که بعد از این تاریخ حدود ۱۰ دستگاه پل به این آمار اضافه شده است.

معاون فنی و عمران شهرداری تهران مهمترین و اصلی‌ترین علت پیدایش پروژه را تغییر به‌وجود آمده در طیف پاسخ استاندارد‌های طراحی کشور ایران دانست و توضیح داد: به طور معمول، فلسفه اصلی نیاز به ارزیابی لرزه‌ای پل‌ها، توسعه و تکمیل روش‌های طراحی براساس عملکرد بوده است. این روش از طراحی پل‌ها، اجازه می‌دهد تا انتظارات منطقی‌تر و مشخص‌تری از عملکرد پل مورد انتظار باشد.

صبوری دیلمی در ادامه، تأکید کرد: در حال حاضر، مرحله اول مطالعات پایان پذیرفته و طرح‌های بهسازی پل‌های ۳۵ تقاطع تهیه که اجرای بخش اعظمی از آن به پایان رسیده و مطابق برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران (۱۴۰۲-۱۳۹۸) هرساله طرح بهسازی هشت دستگاه پل باید تهیه و جهت اجرای آن اقدام شده که مطابق برنامه در حال انجام است.

او درباره مقاوم سازی ساختمان‌های تحت تملک شهرداری تهران، توضیح داد: با توجه به مدیریت مجموعه شهرداری تهران پس از وقوع بحران در شهر، ضروری است ساختمان‌های متعلق به شهرداری تهران پس از وقوع زلزله کم‌ترین آسیب را ببینند تا بتوانند همچنان قابلیت سرویس دهی و مدیریت بحران را داشته باشند.

معاون فنی و عمران شهرداری تهران با بیان اینکه برنامه ایمن سازی و مقاوم سازی یکهزار و ۷۵۰ ملک شهرداری مطابق برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران در دستور کار معاونت فنی و عمرانی قرار گرفته است، افزود: با توجه به کمبود منابع جهت مقاوم سازی ساختمان‌ها، تحلیل خطر لرزه‌ای ساختمان‌های شهرداری تهران کمک بسیاری می‌کند تا اولویت بندی صحیحی جهت مقاوم سازی آن‌ها صورت پذیرد و این مهم با همکاری دانشگاه صنعتی شریف در حال انجام است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: شهرداری تهران شهرداری تهران زلزله معاون فنی و عمران شهرداری تهران پل های شهر تهران سازی پل ساختمان ها مقاوم سازی پس از وقوع لرزه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۶۳۴۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟

هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان تمام رشته‌ها ایجاد کرده است و معماری و طراحی شهری نیز از این قائده مستثنی نیست.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پس از معرفی فناوری‌های هوش مصنوعی، بسیاری از مردم نگرانی خود را در مورد تاثیرات منفی این فناوری اعلام کردند، با این وجود نتایج ارزنده‌ای که این فناوری‌ها در بهبود کارایی فعالیت‌های مختلف ایجاد کرده است غیرقابل‌انکار است. به نظر می‌رسد که هوش مصنوعی تغییرات چشمگیری در روند کار متخصصان هر رشته ایجاد خواهد کرد و می‌تواند به عنوان ابزاری متفاوت برای انواع مشاغل از جمله معماران و طراحان شهری باشد. برنامه‌ها و پلتفرم‌های زیادی در این زمینه وجود دارد که نه برای جایگزینی، بلکه برای کمک به انجام وظایف تکراری و تجسم ایده‌ها و رسیدگی به مجموعه داده‌های بزرگ، توسعه می‌یابند تا مبنایی برای فرآیند تصمیم‌گیری معماران ایجاد کنند.

کوتاه کردن زمان بین ایده و تجسم

اولین ابزارهای هوش مصنوعی که توسط معماران و طراحان مورد استفاده قرار گرفت، موتورهای تولید تصویر مانند DALL-E، Midjourney و Stable Diffusion هستند که پیام‌های متنی را به تصویر تبدیل می‌کنند. طراحان به کمک این ابزار، می‌توانند از تصویرسازی مبتنی بر زبان استفاده کنند که نتیجه آن تست سریع ایده‌ها و کاهش سطح دانش مورد نیاز برای طراحی است.

طوفان فکری با ابزارهای مولد طراحی فضا

ابزارهای هوش مصنوعی مولد می‌توانند از یادگیری ماشینی برای کمک به آزمایش و ایجاد طرح‌ها و نمایش‌های بصری فضاها با پیروی از مجموعه معیارهای ورودی استفاده کنند. فناوری جدید می‌تواند با تکیه بر ابزارهای گسترده برای طراحی به کمک رایانه (CAD)، به بهینه‌سازی فضاها، تهیه نقشه‌های دوبعدی و سه‌بعدی و بهبود گردش کار کمک کند. برای مثال، Hypar یک پلتفرم مبتنی بر ابر است که به تحلیل و شبیه‌سازی طرح اولیه ساختمان‌ها سرعت و سهولت می‌بخشد. Ark AI طراحی شماتیک و مطالعات تناسب ساختمان را به صورت خودکار انجام می‌دهد و همچنین با انجام مطالعات امکان‌سنجی مطابق با کد، طرح‌های پیشنهادی را بهینه‌سازی می‌کند. Planner 5D یک ربات گفتگو است که به طراحان کمک می‌کند تا با استفاده از فناوری‌های هوش مصنوعی (AI)، واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) به تجسم بهتری از فضای داخلی دست پیدا کنند و طراحی داخلی را به صورت بهینه انجام دهند.

یکی دیگر از پلتفرم‌های مورد استفاده در حوزه معماری، Architechtures است که از یادگیری ماشین برای طراحی ساختمان‌های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کند، تعامل مستقیم با نتایج تولید شده را سرعت می‌بخشد و امکان ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود را به صورت دقیق‌تر فراهم می‌کند.

ارزیابی ریسک برای ساختمان‌های موجود

محققان در حال توسعه فناوری‌هایی مشابه تشخیص چهره هستند تا از آن برای شناسایی و ارزیابی آسیب‌های ساختاری استفاده کنند، زیرا ارزیابی‌های کارآمد و دقیق ساختمان‌های موجود، زمینه را برای پروژه‌های مرمت و استفاده مجدد تطبیقی فراهم می‌کند. برای شناسایی ترک‌ها و عیوب در عناصر ساختمان از یک دوربین عمقی استریو و یک شبکه به اصطلاح عصبی استفاده می‌کنند، سپس یک بازوی رباتیک را هدایت می‌کنند تا عیوب پیداشده را با یک اسکنر لیزری اسکن و یک مدل سه‌بعدی برای آن ایجاد کند. این فناوری، کارایی ارزیابی ریسک را افزایش، حجم فعالیت انسانی را کاهش و داده‌های دقیق‌تری را برای تصمیم‌گیری‌های مربوط به تعمیر و نگهداری ساختمان ارائه می‌دهد.

این سیستم می‌تواند علاوه بر معماری، برای ارزیابی یکپارچگی زیرساخت‌ها مانند پل‌ها، تونل‌ها یا سدها نیز مورد استفاده قرار گیرد و با تشخیص به‌موقع از خطرات احتمالی جلوگیری کند.

برنامه‌ریزی شهری

سیستم‌های هوش مصنوعی مهارت بسیاری در کمک به حوزه‌هایی دارند که باید ورودی ابرداده‌ها را مدیریت کنند که از این جمله می‌توان به برنامه‌ریزی شهری اشاره کرد. فناوری‌هایی مانند سیستم‌های برنامه‌ریزی شهری مبتنی بر هوش مصنوعی مانند Urban Insights و دوقلوهای دیجیتال، نمونه‌سازی سریع و شبیه‌سازی مناظر شهری را امکان‌پذیر می‌کنند و فرایندهای تصمیم‌گیری را ارتقا می‌بخشند. هوش مصنوعی همچنین برای سازگاری با شرایط اقلیمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با ابزارهای گوناگون پوشش درختی مناطق مختلف را ارزیابی و از این طریق به برنامه‌های مربوط به کاهش امواج گرمای شدید کمک می‌کند.

علاوه بر این، نقشه‌برداری هوایی مبتنی بر هوش مصنوعی با شناسایی کارآمد سکونتگاه‌های غیررسمی، برنامه‌ریزی زیرساخت را تسهیل می‌کند. همچنین هوش مصنوعی مشارکت جامعه را از طریق برنامه‌های کاربردی واقعیت افزوده (AR) و واقعیت مجازی (VR) و سیستم‌های مدیریت هوشمند ترافیک تقویت می‌کند و کیفیت فرایندهای برنامه‌ریزی مشارکتی را ارتقا می‌دهد. این فناوری برای ارزیابی و ارتقای ایمنی شهری نیز استفاده می‌شود و چندین برنامه کاربردی به طور خاص بر ایمنی شهری برای زنان متمرکز شده‌اند.

تغییر محیط کاری

معماران شروع به ادغام هوش مصنوعی در طراحی محل‌های کار کرده‌اند و از این فناوری برای شخصی‌سازی فضای کاری کارمندان بر اساس نیازها و ترجیحات فردی آنها استفاده می‌کنند. ابزارهای هوش مصنوعی گزینه‌های طراحی داخلی متعددی را در زمانی بسیار کوتاه‌تر از طراحی دستی ایجاد می‌کنند و نمونه‌سازی سریع بر اساس شرایط محیطی و حرکت انسان را تسهیل می‌کنند. آنها از مجموعه داده‌های وسیع برای بهینه‌سازی طرح‌ها و امکانات رفاهی ساختمان استفاده می‌کنند و همین امرنگرانی‌هایی را در مورد حفظ حریم خصوصی و استفاده از داده‌ها ایجاد کرده است.

کد خبر 749571

دیگر خبرها

  • ◄ رویکرد ترافیک‌ زای شهرداری تهران در زمینه توسعه پارکینگ
  • ۵۳۰۰ واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • ۵۳۰۰واحد روستایی برای مقاوم سازی به بانک های عامل معرفی شدند
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد
  • تفاوت میلگرد A2 و A3 + نحوه تشخیص آن‌ها
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • مقاوم‌سازی ۲۵۶ واحد مسکن روستایی در فامنین
  • هوش مصنوعی چگونه به معماران و طراحان کمک می‌کند؟
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید