Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - شهر: رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری معتقد است خطر تردد سوخت رسان ها در شهران بیشتر از خطر مخازن سوخت است که باید مسیری خارج از شهر برای آنها ساخته شود.
رضا کرمی محمدی، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، در گفتگو با خبرنگار شهر، درباره انبار سوخت شهران و حاشیه هایی که برای آن ایجاد شده است در پاسخ به این سوال که آیا این انبارها جابجا می شوند؟ گفت: بعید است این انبارها جابجا شوند، چون سوخت رسانی غرب تهران را باید انجام بدهند و جابجایی آنها، سخت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بازدیدی که کارشناسان سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، از این انبارها داشتند، معلوم شد که اقدامات لازم برای ایمنی سازه های این مخازن خوب بوده هر چند هنوز کامل نشده است، مثلا یکی از اقدامات استفاده از حداکثر 20 درصد ظرفیت مخازن بود که همین طور عمل می کنند. اما مشکل هم اکنون خود مخازن سوخت نیستند، بلکه خودروهای حامل سوخت هستند که هم اکنون از مسیری تردد می کنند که از داخل شهران عبور می کند و باید برای آنها مسیری دیگر از پشت شهران در نظر گرفته شود. اگر شرکت نفت، بودجه لازم را به شهرداری بدهد، این مسیر جایگزین هر چه زودتر ساخته خواهد شد، خطر تردد خودروهای سوخت رسان از داخل شهران خطرناک تر از خود مخازن است. باید به پشت شهران منتقل شود که یک پل در مسیر ساخته شود و در این صورت خطر آن کم می شود. یکی از مشکلات ما در مدیریت بحران، نبود متولی واحد برای این سازه های خطرساز در شهر است و این که برای تصمیم گیری درباره این سازه ها با تعدد نهادهای تصمیم گیر مواجه ایم.
مدرسه آماده با همکاری وزارت آموزش و پرورش و کشور
کرمی درباره پروژه «مدرسه آماده» هم گفت: سازمان به نمایندگی از شهرداری تهران تفاهمنامه ای با وزارتخانه های آموزش و پرورش و کشور امضا و زیرساخت هایی آن را با کمک آنها فراهم کرده است تا کلاس های مربوط به مقابله با بحران برای دانش آموزان به صورت مجازی بدون هیچ مشکلی برگزار شود، سامانه این آموزش، هم اکنون آماده رونمایی است و می تواند در کل کشور اجرا شود. این آموزش ها صرفا برای دانش آموزان نیست، بلکه کادر آموزشی مدارس و اولیای دانش آموزان را نیز می تواند شامل شود. البته این سامانه آموزشی بخش هایی به صورت اجرایی مانند برگزاری مانور دارد که فعلا به خاطر کرونا متوقف شده اما در بخش های غیراجرایی مدارسی که شاخص های کیفی بالاتری را در آموزش داشته باشند یک کمد تجهیزات امدادی از سازمان هدیه دریافت خواهند کرد. در سال گذشته 35 کمد به مدارس اهدا شد امسال هم تاکنون 12 کمد اهدا شده است.
سیل تجریش حادثه تلخ سالهای دور
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره حادثه سیل تجریش گفت: درباره سیل در تهران چند نکته حائز اهمیت است یکی این که کوه های شمال تهران از نظر زمین شناسی بافت فرسوده ای دارد که در برابر وقوع بارش های شدید، سنگ ها همراه آب به حرکت در می آید و مسیرهای حرکت آب و کانال ها را مسدود می کند نمونه روشن این اتفاق در سیل تجریش بود که یکی از علت های وقوع آن بسته شدن کانال حرکت آب با سنگ هایی بود که سیلاب از بالادست آورد. نکته بعدی این است که در تهران دو نوع سیل ممکن است رخ دهد. یکی به وسیله بارندگی زیاد است که منجر به جاری شدن آب می شود یکی هم حجم بالای بارندگی در واحد زمانی کمی مثل یک ساعت است که تبدیل به سیلی بزرگ می شود در مورد اول در صورتی که کانال ها به شکل اصولی لایروبی شده باشند سیل خسارتی به بار نمی آورد. در شکل دوم، لایروبی ها جواب نمی دهد و سیل با خود تنه درخت و سنگ می آورد و کانال ها را می بندد.
سازمان برای مقابله با بحران سیل، سامانه هشدار سیل را با کمک پژوهشگاه هواشناسی تهیه و در روددره ها نصب کرده است، این سامانه ها احتمال وقوع سیل پنج روز قبل از وقوع را پیش بینی می کند که کمک زیادی در جلوگیری از تلفات و خسارات یا کاهش آن دارد، در تهران حدود 200 گلوگاه سیل وجود دارد که تلاش شده است به شکل درست لایروبی شود.
تهران و زلزله
کرمی درباره بحران زلزله و خسارات احتمالی آن هم گفت: با توجه به این که در تهران بافت فرسوده زیادی وجود دارد، در صورت وقوع زلزله بسیاری از این ساختمان ها فرو می ریزد. البته از وقتی الزام به رعایت ایمنی ساختمان ایجاد شده است کیفیت ساختمان ها خیلی بهتر از قبل است. اما هنوز مشکلاتی هست مثل این که در صورت وقوع زلزله یکی از مشکلات فروریختن نماهای ساختمان هاست که بسیار خطرآفرین است اینها نشان می دهد که برای مقابله با زلزله نیاز به کارهای خیلی بیشتری هست.
او درباره نصب سامانه های هشدار سریع زلزله گفت: سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، هم اکنون علاوه بر چهار شتاب نگار که قبلا روی گسل مشا بوده است 22 شتاب نگار دیگر هم نصب کرده است، با توجه به قیمت بالای این شتاب نگارها هم اکنون مشکلی که وجود دارد سرقت این شتاب نگارهاست که متاسفانه چند مورد اتفاق افتاده است این سامانه می تواند احتمال وقوع زلزله را اعلام کند که برای آمادگی سازمان های ذیربط موثر البته فعلا امکان استفاده از آن برای خبر کردن مردم نیست، اما مثلا می توان به بیمارستان ها و سازمان های خدمت رسان هشدار 15 ثانیه قبل از زلزله را داد. البته یک سامانه تخمین خسارت هم در تهران نصب شده است که در زمان بحران کمک زیادی به نیروهای خدمات رسان می کند به این شکل که می تواند در عرض پنج دقیقه میزان خسارات وارد به مناطق مختلف تهران به تفکیک را ارائه دهد که در هدایت نیروهای امدادی به کانون های بحرانی نقش مهمی دارد.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهرداری تهران درباره سوله های آماده برای زلزله هم گفت: هم اکنون 100 پایگاه در تهران وجود دارد که ضمن داشتن آمادگی لازم برای مقابله با بحران در 72 ساعت اولیه استفاده های دیگری هم از آنها می شود مثلا چند پایگاه در اختیار ورزش بانوان قرار دارد.
خبرنگار: اکبر بیاتی

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر سوخت رسان هم اکنون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۳۶۵۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است

 سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم، گفت: قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب‌رسان در رسانه ملی مصوب شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، عبدالعظیم بهفر اظهار کرد: قوانین منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت به مانند حروف والی در زبان عربی هستند که گرچه نوشته می‌شوند، اما خوانده نمی‌شوند، به رغم اینکه قانون منع تبلیغات کالاهای آسیب رسان در رسانه ملی مصوب است و هر سال کالاهای آسیب رسان و غیر مجاز اعلام می‌شوند، اما اجرای جدی این قانون در محاق قرار می‌گیرد و شاهد جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها هستیم.

وی افزود: سرپیچی از این قانون هم به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد و ادعاهای غیرواقعی یا اغراق در معرفی محصول پاشنه آشیل بسیاری از تبلیغات است، گاهی عنوان عوض می‌شود، گاهی با ایما و اشاره محصول را تبلیغ می‌کنند که البته در پس این اقدامات، ترس از قانون مشاهده می‌شود، اما با تساهل و مداراهای اخیر برخی از شرکت‌ها و نشان‌های تجاری با چراغ سبز رسانه ملی در چشم قوانین زل می‌زنند و آشکارا و مستقیم مخاطب را به مصرف محصولات آسیب رسان به سلامت دعوت می‌کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به برگزاری جلسات مشترک با مسئولان رسانه ملی گفت: در جلساتی که با مسئولان رسانه ملی برگزار کرده‌ایم مهم‌ترین دلیل مدارا با تخلفات تبلیغات کالاهای آسیب رسان به سلامت را کم بودن بودجه و ضرورت اکتساب منابع مالی برای بقا و استمرار فعالیت‌ها اعلام می‌کنند که صحت‌سنجی این موضوع، وظیفه نهادهای بودجه‌ای است، اما هدف نمی‌تواند توجیه‌گر وسیله باشد، شیوع بیماری‌های مختلفی مثل سرطان با مولفه غذاهای مضر مماس است و تغذیه غیر سالم در بسط سبک زندگی اشتباه تاثیرگذار است.

بهفر ادامه داد: یکی از مهم‌ترین ناظران در کنار نهادهای دیگر، سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت است و ما ملزم به برخورد سلبی و حتی قضایی با کسانی هستیم که با تخطی از قوانین سلامت، جامعه را تهدید می‌کنند، اما جامعه نیز باید نسبت به سلامت خود حساس باشد و دست از مطالبه‌گری برندارد.

وی در واکنش به بعضی ادعاهای نادرست در تبلیغات محصولات غذایی تاکید کرد: در حوزه تبلیغات محصولات غذایی گاهی اوقات ادعاهای نادرست و خلاف واقع مطرح می‌شود که بعضی از آنها موضوعیت ندارد؛ به عنوان مثال درج عنوان بدون کلسترول روی روغن‌های نباتی از این دسته تبلیغات محسوب می‌شود، چراکه روغن‌های نباتی در اصل بدون کلسترول است و تنها در روغن‌های حیوانی وجود دارد.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: درج عنوان بدون افزودنی روی شیرهای استریل نیز از این دست تبلیغات است، چراکه شیرهای استریل نیازی به افزودنی یا نگهدارنده ندارند، چون داخل آن میکروبی وجود ندارد.

بهفر افزود: بسیاری از اسنک‌ها، روغن‌ها، انواع سس، آب‌میوه‌ها و نوشیدنی‌هایی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم، محصول یا شرکت و برند را تبلیغ می‌کنند، غیرقانونی هستند و نباید در رسانه ملی یا هر رسانه دیگر تبلیغات داشته باشد.

وی گفت: یکی از موضوعاتی که در تبلیغات کالاهای آسیب رسان وجود دارد و برخی آن را به عنوان یک چالش به حساب می‌آورند، کلی بودن دستورالعمل تبلیغات است که شاید بهتر باشد نهادهای مرتبط با این موضوع دستورالعمل را با شاخص‌های کمی قابل سنجش و اندازه‌گیری، به روزرسانی و دستورالعمل جدید را با جدیت عملیاتی کنند.

سرپرست اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: شورای سیاست‌گذاری سلامت صدا و سیما هم به عنوان فصل مشترکی در پیشبرد اهداف سلامت محور، می‌تواند در احیای اجرای قانون منع تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت در رسانه ملی نقش ایفا کند و ما هم آمادگی داریم تمام امکانات خود جهت اشاعه فرهنگ سلامت را در اختیار نهاد مهم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی کشور قرار دهیم.

کد خبر 749643

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • هشدار مدیریت بحران استانداری خراسان جنوبی برای تردد در محور خوسف_ قلعه زری
  • هشدار مدیریت بحران استانداری برای تردد در محور خوسف_قلعه زری
  • تردد روان در همه محور‌های مواصلاتی استان یزد
  • هشدار فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات استان تهران
  • سوخت گیری در آسمان چگونه و چقدر طول می‌کشد؟
  • هشدار مدیریت بحران استان تهران درباره بارندگی‌های آخر هفته
  • جلوه‌نمایی دشمنان سلامتی در رسانه‌ها / تبلیغ کالاهای آسیب‌رسان سلامت ممنوع است
  • چراغ سبز رسانه ملی به کالاهای آسیب‌رسان سلامت | توجیه عجیب برای تبلیغ این کالاها
  • آماده‌باش دستگاه‌های امدادی و خدمات‌رسان چهارمحال و بختیاری در پی صدور هشدار هواشناسی