Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-03@21:56:20 GMT

نقشه خطر محلات تهران بروز رساني مي‌شود

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۷۶۳۴۱

خبرگزاری آریا-نشست بررسی اهداف و شاخص‌های راهبردی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران در حوزه ایمنی و تاب آوری شهری برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، اهداف و شاخص‌های راهبردی برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران در حوزه ایمنی و تاب آوری شهری در پیش جلسه هیات امنای سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران که با حضور سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور و عضو هیات امنا سازمان، رئیس، معاونان و مدیران سازمان در محل مرکز عملیات اضطراری شهر تهران برگزار شد مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این جلسه گزارشی از مهمترین اقدامات انجام شده از سوی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در سال گذشته و همچنین برنامه‌های پیش رو ارائه شد.
سردار جلالی، رئیس سازمان پدافندغیرعامل در خصوص برگزاری این نشست گفت: در این جلسه به دنبال ایجاد هماهنگی و هم افزایی در برنامه‌های مدیریت بحران و پدافند غیر عامل هستیم که مبانی اولیه آن هماهنگ شده است و اگر با یاری خدا در ادامه هم به نتیجه برسد می‌توانیم در آموزش‌ها، تامین تجیهزات، برگزاری مانور و ... با یکدیگر هم افزایی داشته باشیم.
در تهران از هر گسلی که فاصله بگیریم به گسل دیگری نزدیک می‌شویم
وی به نقش نیرو‌های داوطلب مردمی در حوادث نیز اشاره کرد و گفت: نقش نیرو‌های داوطلب مردمی در مدیریت بحران مهم و موثر است و زلزله سر پل‌ذهاب نشان داد به‌کارگیری و هماهنگی نیرو‌های داوطلب می‌تواند ظرفیت خوبی ایجاد کند. مشخصا نیرو‌های بسیج وسایر نیرو‌های داوطلب می‌توانند در این زمینه‌ها کمک بسیاری داشته باشند.
علی نصیری رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیز در این نشست گفت: در تهران از هر گسلی که فاصله بگیریم به گسل دیگری نزدیک می‌شویم و متاسفانه تهران پنانسیل وقوع زلزله با بزرگای 7 در مقایس ریشتر را دارد و در زلزله‌های بیشتر از بزرگای شش ریشتر در تهران آسیب‌های سازه‌ای وارد می‌شود.
وی افزود: از این رو اقدامات سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و نظام مدیریت بحران تهران مبتنی بر احتمال تخریب‌سازه، بسته شدن راه‌های ارتباطی و ... است که این امر نیازمند مدیریت بحران تمرکز زدایی شده و محله محور است. بر این اساس 22 پایگاه مدیریت بحران و 22 مدیر بحران و پدافند غیر عامل در مناطق تهران فعال شده‌اند.
وی افزود: همچنین در 103 نواحی شهر تهران یک سوله مدیریت بحران ساخته شده و در 40 ناحیه دیگر باید ایجاد شود و در برخی نواحی بیش از یک پایگاه مدیریت بحران وجود دارد. در این میان مناطق 1 و 3 فقرین مناطق از نظر زیرساخت‌های مدیریت بحران بشمار می‌آیند.
وی گفت: همچنین خانه‌های دوام و ایمنی در سرای محلات مناطق شهر تهران ایجاد شده و 22 هزار داوطلب واکنش اضطراری محله (دوام) آموزش دیده اند و مقرر است در بحث‌های پیشگیری و ارزیابی خطر و شناخت کانون‌های بحران زا و خطر آفرین محلات و ایجاد مدیریت بحران محلی همکاری کنند.
نصب 24 شتاب‌نگار جدید زلزله تا پایان امسال
نصیری در خصوص تکمیل و راه اندازی سامانه هشدار سریع زلزله کلانشهر تهران افزود: برای تکمیل این سامانه به 50 شتابنگار نیاز داریم که 26 شتاب نگار تاکنون نصب شده است و 24 شتاب نگار باقی مانده در دوره جدید مدیریت شهری مصوب شده و تا آخر امسال نصب می‌شود و بدین ترتیب سامانه هشدار سریع زلزله تهران تکمیل می‌شود. در مرحله اول هشدار اتوماتیک برای قطع گاز، آب، بازشدن درب ایستگاه‌های آتش نشانی و توقف مترو استفاده می‌شود و هشدار عمومی نیست. در عین حال نظام نامه بهره برداری از سامانه همزمان با تکمیل آن نیز تهیه خواهد شد.
ضرورت بروزرسانی نقشه ریسک برای محلات تهران
نصیری در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: زمانی که ارزیابی‌های خطر به‌روز باشد می‌توان چشم انداز‌های جدیدی ایجاد کرد و با پیشگیری و اقدام موثر از بروز حوادث جلوگیری کرد؛ بنابراین باید نقشه ریسک (خطر) برای هر محله تهران به‌روزرسانی شود.
اسماعیل سلیمی معاون پیشگیری و کاهش خطر سازمان مدیریت بحران تهران نیز در این نشست به مقاوم سازی شریان‌های حیاتی شهر تهران اشاره کرد و افزود: در مقاوم سازی شریان‌های حیاتی شهر تهران شرکت گاز حدود 80 درصد پیشرفت داشته است که قابل تقدیر است و جلسات هماهنگی سازمان مدیریت بحران تهران با شرکت گاز به طور مرتب برگزار می‌شود. شرکت آبفا در حوزه مقاوم سازی نیاز به تاکید بیشتری دارد و کمترین مقاوم سازی را داشته است.
تصویب وام بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌ها
سلیمی با اشاره به مجوز به‌سازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌های شهر تهران افزود: 4500 هکتار بافت فرسوده داریم که حدود پنج درصد از شهر تهران و 15 درصد از جمعیت شهر تهران در این بافت فرسوده ساکن هستند. در حال حاضر وام فقط به نوسازی بافت فرسوده تعلق می‌گیرد، اما بر اساس مصوبات جلسات قرار گاه ایمنی کالبدی شهری تهران که با حضور شهردار تهران برگزار شد، برای بهسازی لرزه‌ای نسبی ساختمان‌ها نیز وام تعلق می‌گیرد.
وی افزود: در بافت فرسوده 280 هزار پلاک ناایمن داریم که تا کنون 100 هزار پلاک توسط سازمان نوسازی شهرداری تهران نوسازی شده و از 180 هزار پلاک باقی مانده 10 درصد نیازمند بهسازی نسبی لرزه‌ای هستند و مابقی باید تخریب و نوسازی شوند.
سلیمی در تشریح آخرین وضعیت بهسازی لرزه‌ای پل‌های شهری تهران افزود: بر اساس مطالعات بهسازی لرزه‌ای پل‌های شهر تهران برنامه 5 ساله دوم و سوم توسعه شهرداری در تهران 66 پل نیازمند بازسازی بود که 25 پل توسط معاونت فنی عمران شهرداری تهران مقاوم سازی شده است و 41 پل نیازمند بازسازی است.
تهیه بانک اطلاعات مواد شیمیایی خطرناک
تهیه بانک اطلاعات مواد شیمیایی خطرناک بر اساس آئین نامه اجرایی نگهداری حمل، مصرف و ایمنی مواد خطرناک با هماهنگی سازمان پدافند غیر عامل کشور، تمرین مشترک امداد هوایی کلانشهر تهران با سناریوی بحران زلزله، احداث پایگاه‌های جدید مدیریت بحران، تدوین طرح جامع مدیریت بحران شهر تهران از جمله دیگر برنامه‌های سازمان در ارائه این گزارش بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: محلات تهران سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران نیرو های داوطلب پدافند غیر عامل بهسازی لرزه ای شهرداری تهران سازی لرزه ای مقاوم سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۶۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ

حسین ظفری گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع رسانی‌هایی از طریق استانداری و از سمت صداوسیما به مردم داده شده است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر وردخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفاهنه این صاعقه می تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند بخصوص عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • راه اندازی نخستین ایستگاه مدرن لرزه نگاری برخط کشور در قشم
  • جزیره قشم در نگاه سازمان مدیریت بحران جایگاه ویژه‌ای دارد
  • به روز رسانی نقشه شهر همدان
  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی